Tamme eendeborst met sinasappelsaus, zuurkool en aardappelpuree.
Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe.Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven.Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Bak de lets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur.Bestrooi ze met zout en peper, keer de lets en bak ze nog 2 à 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minutenrusten alvorens het aansnijden. Snijd de eendenlets in plakjes en serveer met de sinaasappelsaus.
Serveer met zuurkool en aardappelpuree
- Eendenborst met sinaasappelsaus
- 50 g suiker
- 1 sinaasappel
- 200 ml jus of wildfond
- 1 plak ontbijtkoek
- 4 tamme eendenlets
- zout versgemalen peper