Bierblikkip op de BBQ

  • Meng alle ingrediénten voor het kruidenmengsel in een kom.
  • Was de kip van binnen en van buiten, onder koud stromend water en dep met keukenrol droog. Bestrijk de kip licht met de plantaardige olie en kruid daarna zowel de binnen- als de buitenkant van de kip met het kruidenmengsel. Zet de kip in de koelkast en laat de marinade 2 tot 4 uur intrekken.
  • Was het blikje bier af, open het blikje en drink de helft van het bier op (verwijder indien nodig de folie die om het blikje zit). Zet het halfvolle blikje op een effen oppervlak op het rooster en plaats de kip erop zodanig dat het blik in de opening schuift. Doe de kip op de barbecue en zorg dat het bierblik verticaal blijft. Hou de kip in evenwicht met de twee poten en het bierblik. Laat via de indirecte grillmethode (175 – 230 ˚C) 75 tot 90 minuten garen op de barbecue onder gesloten deksel.
  • Doe barbecuewanten aan en haal de kip en het blik voorzichtig van de rooster. Let op dat je het blik niet omstoot, want het bier zal heel warm zijn. Laat de kip 10 minuten rusten alvorens het blik te verwijderen. Giet het bier weg. Snijd de kip in stukken en serveer het warm.
    (niet geschikt voor de 47 cm houtskoolbarbecue, i.v.m. de grootte van het gerecht)Ingredienten
1 kipvan 2 à 2,5 kg
1 blik (450 ml)bier
Kruidenmengsel :
1 tlmosterd
1 tlgedroogde ui
1 tlpaprikapoeder
1 tlgrof zout
1/2 tlgedroogde knoflook
1/2 tlgemalen koriander
1/2 tlgemalen komijn
1/2 tlvers gemalen zwarte peper
2 tlplantaardige olie

Geef een reactie